top of page
DSC_7374_edited.jpg
DSC_7280_edited.jpg
DSC_7282_edited.jpg

Velkommen til konsert med Nidarosdomens oratoriekor!

Med Vivaldis fantastiske Gloria i bagasjen gjester koret Levanger kulturkirke. Nidarosdomens oratoriekor er koret for de store anledninger og produksjoner. Med sine 80 sangere fyller de til daglig katedralen med mektige monumentalverk innen kirkemusikk. Gå ikke glipp av dette fantastiske koret når de tar turen til Levanger!

 

Medvirkende:
Nidarosdomens oratoriekor
domkantor Karen Haugom Olsen, dirigent
domkantor Magne H. Draagen, orgel
Strykere

Velkommen!

Velkommen til påskekonsert med musikk av Vaughan Williams og Benjamin Britten. Lerkas jubel er et sikkert vårtegn, og med vår kommer det nytt liv. Konserten er en hyllest til våren og oppstandelsen og krones med det virtuose fiolinstykket «The Lark ascending». Og selvsagt vil Händels Halleluja-kor få klinge denne kvelden!

Medvirkende: 
Nidarosdomens oratoriekor
Oda Hilde - fiolin
Simon-Andrè Jacobsen - baryton 
Magne Harry Draagen - orgel 
Karen Haugom Olsen - dirigent

Velkommen til Juleoratoriet av J.S.Bach i Nidarosdomen!

 

Tradisjonen tro inviterer Nidarosdomens oratoriekor og Trondheim Symfoniorkester til førjulskonserter i Nidarosdomen midt i adventstiden. Med en stjernespekket solistkvartett med noen av Skandinavias aller beste solister og den fremadstormende og internasjonalt anerkjente dirigenten Olof Boman garanterer vi en storslått festaften i nasjonalhelligdommen. Kantate 1-3 fremføres.

 

Medvirkende:

 

Nidarosdomens oratoriekor

Trondheim symfoniorkester under ledelse av Olof Boman

Mari Eriksmoen - sopran

Melis Jaatinen - alt

Anders Dahlin - tenor

Halvor Melien - bass

 

Velkommen!

9.september åpner konserthøsten i Nidarosdomen!

 

Sammen med Nidarosdomens jentekor og Trondheim Vokalensemble fremfører vi Joseph Haydns storslåtte oratorium "Skapinga" i nynorsk gjendiktning av Pål Helge Haugen.

 

Sammen med noen av Norges fremste solister, Berit Nordbakken Solset, Magnus Staveland og Håvard Stensvold, leder gjestedirigent Grete Pedersen oss gjennom skaperuka fra kaos og mørke, vi møter alle slags planter og dyr til vi til slutt møter Adam og Eva.

 

Trondheim barokk stiller et fullt symfoniorkester bestående av noen av Europas fremste musikere på barokkinstrument.

 

Velkommen til en festaften i Nidarosdomen!

Nidarosdomens oratoriekor innleder fastetiden med konsert askeonsdag. Koret har funnet frem et svensk requiem for anledningen. Anders Hultqvist har satt sammen dikt og viser fra Olle Adolphson med de tradisjonelle latinske requiemleddene. Til sammen blir det et skandinavisk requiem med navn "Tiden far i träden".

 

Sammen med TrondheimSolistene og solist Randi Flåøyen Lundemo ønsker vi velkommen!

I 2017 er det 500 år siden reformasjonen og 100 år siden det første samiske landsmøtet. Begge disse jubileene har vært høytidelig feiret i Nidarosdomen i løpet av året. Nidarosdomens oratoriekor binder disse jubileene sammen i konserten "Fra Wittenberg til Karasjok". 

Med utgangspunkt i J.S.Bach "Jesu meine Freude" kommenterer koret den kjente motetten med norsk og samisk folkemusikk. Velkommen til et spennende møte mellom tre ulike tradisjoner som alle møtes i Nidarosdomen.

Medvirkende:
Nidarosdomens oratoriekor
Karen Haugom Olsen - dirigent
Petra Bjørkhaug - orgel
Johan Anders Bær - joik
Jorun Marie Kværnberg - fele
Gro Kjelleberg Solli - kveder
Torleif Holm - cello

 søndag 21.mai kl.11.00

 

Yves Castagnet: Messe "Salve Regina"

 

Nidarosdomens Oratoriekor, dirigent domkantor Karen Haugom Olsen
Steinmeyerorgelet: ledende domkantor Magne Harry Draagen
Kororgelet (Torkildsen): kantor Øyvind Kåre Pettersen

 

Yves Castagnet ble født i Paris i 1964.
Han begynte tidlig å spille piano, og fra han var ni år gammel lærte han orgel. I 1985 ble han uteksaminert fra Paris Musikkonservatorium der han studerte både orgel og improvisasjon, harmonilære, kontrapunkt og orkestrering.
I 1988 vant han den prestisjetunge internasjonale orgelkonkurransen "Grand Prix de Chartres", og dette ble starten på en vidstrakt konserterende virksomhet både i og utenfor Frankrike. Samme år ble han ansatt som kantor for kororgelet i Notre-Dame de Paris, der han har hovedansvar for å spille til tidebønnene hver dag, samt akkompagnere korene og undervise kormedlemmene i historisk fremføringspraksis.

Messe "Salve Regina", for kor og to orgler, har fått sin tittel fra den store gregorianske antifonen med samme navn. Antifonen ble sannsynligvis skrevet på 1000-tallet, og den har vært til inspirasjon for musikere og komponister opp gjennom århundrene. Messe "Salve Regina" er for det meste skrevet over musikalske sitater fra denne gregorianske melodien. Messen ble skrevet i to omganger: Kyrie, Sanctus og Agnus Dei ble komponert i 2002, og Gloria i 2007. Inspirasjonen til messen er hentet fra Notre-Dame de Paris, fra selve katedralen, akustikken, orglene og korene der.
 

De etterlattes trøst

 

Det finnes knapt noe som anslår påskehøytidens tone bedre enn Brahms' tyske requiem. «Salige er de som sørger». Så mykt og inderlig åpner dette verket som ikke bygger på den katolske dødsmessen, men på tankevekkende bibelord i originale kombinasjoner. Brahms omtalte det gjerne som et «et menneskelig requiem». For ham dreier det seg om betraktninger over livet og det hinsidige. Her er ingenting om synd, straff og dommedag. Brahms har skapt en hyllest til mennesket der han løfter frem lysets seier over mørket, livets seier over døden.

 

Et tysk Requiem er uten tvil et av korlitteraturens mest elskede verk. Musikken snakker til oss på mange plan gjennom en inderlig og allmennmenneskelig tro på livet og gleden. Verket har dramatisk kraft, men er samtidig rørende intimt.

Mange lengter etter et univers som ikke er kaldt og likegyldig, at stjernehimmelen ikke ignorerer oss, at det finnes noe utenfor våre egne menneskelige begrensninger som med ømhet betrakter vår flakkende framferd. Vi kan føre samtaler, lese bøker, tenne lys, og ikke minst, lytte til Brahms. Ingen går uberørt ut av salen etter å ha hørt Et tysk requiem.

 

Dirigent Krzysztof Urbański

Trondheim symfoniorkester

Lina Johnson sopran

Tommi Hakala baryton

Nidarosdomens Oratoriekor

Trondheim Vokalensemble

Se hit, dere som går forbi på veien,

Finnes det en smerte som min, den som har rammet meg?

Den som kan trøste og berge mitt liv, er langt borte fra meg. (Klag 1. 12a 16b)

 

Sammen med TrondheimSolistene og Luftforsvarets musikkorps inviterer Nidarosdomens Oratoriekor til konsert i Nidaros domkirke 8.mars. Midt i fastetiden og på den internasjonale kvinnedagen får vi høre Francis Poulencs Stabat mater, en middelalderhymne som tar utgangspunkt i Jesu mor og hennes lidelse ved korset. Men midt i den trøstesløse fortvilelsen til en mor som har mistet sitt barn møter vi også håpet, nåden og frelsen.

 

Håkon Blekens billedserie Korsveien fra 1975 har fått nytt liv, og vil fra fastetiden av utsmykke Kvinnenes minnekapell i Nidaros domkirke. Konserten reflekterer spesielt rundt et av bildene i serien, «Jesus møter sin mor».

 

Medvirkende:

 

Nidarosdomens oratoriekor

TrondheimSolistene

Luftforsvarets musikkorps

Lørdag 19.nov holder Nidaros domkor konsert sammen med Nidarosdomens oratoriekor og Trondheim barokk.
 
På programmet står Johannes Brahms - Schicksalslied og Michael Haydn - Requiem.

Lørdag 29.oktober kl.20

 

Velkommen til åpningskonsert av Orgelfest 2016 med selveste Benny Andersson & Gunnar Idenstam!

 

Årets hovedatraksjon trenger ingen øvrig presentasjon, Benny Andersson fra selveste ABBA! Sammen med sitt orkester som har utspring i det svenske folkemusikkorkesteret Orsa spelmän møter han det svenske orgelfenomenet Gunnar Idenstam. Idenstam er nærmest som en levende legende å regne, med himmelsendte evner i orgelimprovisasjon. I tillegg til en virtuos spillestil har Idenstam i over 30 år forbløffet og forført sitt publikum i inn- og utland. Sammen med nyckelharpespilleren Johan Hedin og Nidarosdomens Oratoriekor presenterer de musikk i grenselandet mellom folkemusikk og kirkemusikk. Kanskje får vi også høre en gammel ABBA-slager?

 

Medvirkende:

Benny Andersson og hans orkester

Gunnar Idenstam - orgel

Johan Hedin - nyckelharpe

Nidarosdomens oratoriekor under ledelse av Karen Haugom Olsen

22.mai kl 20:00 i Nidarosdomen

 

Fartein Valen - Salme 121

 

Nidarosdomens Oratoriekor under ledelse av Karen Haugom Olsen

domkantor Petra Bjørkhaug - orgel

Billetter kommer i salg

17. mars 2016 kl 19.30 i Olavshallen

 

Dirigent: Andrew Parrott

Solister: Sopran: Galina Averina, Alt: Ingeborg Gilleboe,

Tenor: Magnus Staveland, Baryton:  Halvor F. Mellien

Nidarosdomens oratoriekor og Nidaros domkor 

Kormester: Karen Haugom Olsen

Nidarosdomens Jentekor Kormester: Anita Brevik

 

Billetter fås kjøpt her: http://www.billettservice.no/event/tso-missa-solemnis-billetter/455437

1.november 2015 kl 19.30

 

Nidarosdomens oratoriekor med orkester

Dirigent: Magne H. Draagen

Baryton: Lars Arvidson
Sopran: Birgitte Christensen

Billetter: 250/200 i Besøkssenteret (uten avgift) og hos Billettserivce.no (+ avgift).
Ledsager: gratis uten billett mot fremvisning av Trondheim kommunes ledsagerbevis

12. mai og 13. mai kl 19.30

 

Under ledelse av Krzysztof Urbański fremfører Trondheim Symfoniorkester, Nidarosdomens Oratoriekor og Nidaros domkor Beethovens 9. symfoni i Olavshallen.

 

 

17. mai kl 11.45

 

En gruppe fra Oratoriekoret medvirker i festgudstjenesten i Nidarosdomen på nasjonaldagen.

Please reload

Nidarosdomens oratoriekor logo
bottom of page