top of page

Vi vil gi deg store opplevelser i Nidarosdomen

 

Nidarosdomens oratoriekor er  koret for de store anledninger. Med sine 90 sangere fyller de katedralen med mektige monumentalverk innen kirkemusikk. Koret samarbeider jevnlig med institusjoner som Trondheim Symfoniorkester og Olavsfestdagene. Blant verkene de seneste år er Bachs Matteuspasjon, H-moll-messe og Juleoratorium, Haydns Skapelsen, Mozarts c-mollmesse og mange flere. Koret fremfører også nyere verker, og har de seneste år gjort blant annet Schnittkes Requiem, Lloyd Webbers Requiem, Ola Gjeilos Sunrise Mass og Fartein Valens Salme 121.

Til korets oppsetninger engasjeres noen av de fremste solister og  musikere i Norge, og flere av de mest anerkjente dirigentene i  Europa har jobbet med koret. Oratoriekoret representerer også jevnlig Trondheim og Domkirken i utlandet. Koret synger også a cappella-musikk, og deltar i domkirkens gudstjenesteliv.  Domkantor Karen Haugom Olsen er korets dirigent, og Randi F. Lundemo har siden 2014 vært tilknyttet koret under innstudering og som vokalpedagog.  

Dirigent

 

Korets dirigent fra 1. januar 2016 er Karen Haugom Olsen.

 

Karen Haugom Olsen er utdannet kantor ved Norges Musikkhøgskole. Hun fullførte mastergrad i solistisk orgelspill hos Jon Laukvik ved Musikhochschule Stuttgart i 2005. Fra 2005 til 2014 var hun ansatt som kantor i Nordstrand kirke i Oslo, der hun var musikalsk ansvarlig for hele den musikalske virksomheten.
Høsten 2014 fullførte Karen Haugom Olsen masterstudiet i direksjon ved Norges Musikkhøgskole, der hun studerte med Grete Pedersen. 
I 2014-2015 hadde hun stillingen som lektor i dirigering ved universitetet i Erfurt, med hovedansvar for kammerkor og direksjonsundervisningen.

Nidarosdomens oratoriekor logo
bottom of page